Facebook

Lomakeskus Seita
Suomeksi
In English
Auf Deutsch

YLLÄKSEN SÄÄ

YLLÄS TÄNÄÄN

Maastohiihtolatuja 0/330 km

Valaistuja latuja 0/38 km

Lumikenkäreittejä 0/43 km

Talvipyöräily- ja kävelyreittejä 0/100 km

Kelkkareittejä 0/410 km

Rinteitä 0/63

Luonnonlunta 0 cm

 

Soi Kansani Pieni Laulu

12.8.2015

Ihmisen ringissä Soi Kansani Pieni Laulu - trilogian kokonaistarinasta yhdeksi näytelmäksi dramatisoitu musiikkinäytelmä
2. - 5.9.
10. - 13.9.
17. - 19.9
Ulkoilmasitys alkaa aina klo. 19.00

Liput 35 euroa

Tarina kertoo, kun pieni perhe pakenee pohjoiseen 1800 -luvun alussa ja asettuu asumaan vaaran, joen ja tunturin suojiin. Perheen naiset jäävät yksin selviytymään korpeen. Apua kuitenkin löytyy, opitaan pärjäämään ja kylä kasvaa. Aikaa kuluu, tarina jatkuu ja monien värikkäiden tapahtumien ja vaiheiden jälkeen tullaan nykypäivään.

 Tarina kertoo kylien elämästä, ammateista, persoonista, tavoista yhden pienen kylän synnyn ja kasvun, sekä siinä elävien ihmisten kautta. Tuosta sitkeästä kansasta , jolta aina löytyy ihmisten luontaista selviytymiskykyä ja elämän iloa. Varsinkin lapsilta, pieneltä kansalta.

 Suvun elämä jatkuu, sodanjälkeisen jälleenrakennuskauden syntyy uusi aika ja uudet elinkeinot vyöryvät kylään, mutta ihminen ei pohjimmiltaan muutu. Sydän ja mieli pysyvät, vaikka kaikki ympärillä mullistuu. Ilo ja suru vuorottelevat, mutta tärkeimpinä asioina säilyvät sitkeys, selviytyminen ja rakkaus.

 Trilogian osat €Pieni kansani laulu€, €Laulu pienestä kansasta€ ja €Kansani on lauluni€ yhdistyvät nyt siis yhdeksi näytelmäksi päätekijöinään tutut ammattilaiset Esko Janhunen, Hannu Friman ja Jari Vanha sekä kuoronjohtajat Tatu Kantomaa ja Esko Ala. Runot ja alkuperäisidea ovat Kalervo Uutun ja tarinan toteuttaa  viitisenkymmentä esiintyjää.

  

Esityspaikka Ihmisen Rinki on ulkoilmateatteri Äkäslompolossa, Yllästunturin kainalossa (os. Tunturintie 56). Katsojalle avautuva ympäristö itsessään jo luo taianomaisen tunnelman. Ihmisen Rinkiin ja katsomoon pääsee esteettä myös pyörätuoleilla. Puurakenteisessa katsomossa on kaikkiaan 800 katsojapaikkaa.

Jätä kommentti


Tiurajärventie 36 | 95970 Äkäslompolo
puh. +358 16 569 211 | info@seitahotelli.fi | www.seitahotelli.fi